wtorek, 15 września 2015

Gotowane kotlety z indyka

3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim
Gotowane kotlety mielone z indyka z kaszą jęczmienną i surówką z ogórków.

  • 0,5kg mielonego mięsa z indyka
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pelnoziarnistej
  • 1 łyżeczka otrębów owsianych
  • bulion, lub woda
  • 1 torebka kaszy jęczmiennej
  • sałatka
  1. Mięso, cebulę, jajko, przyprawy, mąka i otręby zmiksować i ulepić kotlety
  2. Ugotować w bulionie, lub wodzie
  3. Gotowe kotlety wstawić do piekarnika, aby się zarumieniły
  4. Kaszę gotujemy jak na opakowaniu
JEMY! :)

1 komentarz: