PARYKA NADZIEWANA (3 sztuki):
- 3 szt papryki zielonej
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- mieszanka chińska
- curry, sól, pieprz
- cebula, czosnek
- szczypior
- Cebulę z czosnkiem dusimy na patelni, dodajemy mięso wołowe
- Po kilku minutach wrzucamy mieszankę chińską, szczypior i doprawiamy
- Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu
- Gotową kaszę mieszamy z zawartością patelni
- Dekielki papryk oddzielamy od reszty i wyjmujemy pestki
- Nadziewamy papryki i wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika
MŁODA KAPUSTA Z KURCZAKIEM
- Główka kapusty 2,5 kg
- Kurczak wędzony 200 g
- Cebula czerwona 1 szt
- Koper, sól, pieprz, 1 łyżka octu, 1 łyżka miodu
- Włoszczyzna w paseczkach 200 g
- Cebulę z kurczakiem dusimy w garnku i wyjmujemy
- Posiekaną kapustę i włoszczyznę wrzucamy do garnka, lekko podlewamy wodą i przykrywamy
- Kiedy kapusta będzie miękka doprawiamy, wrzucamy kurczaka z cebulą i znowu przykrywamy
- Co jakiś czas mieszamy, dodajemy koper
Która porcja do Was przemawia bardziej ?:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz