wtorek, 20 października 2015

Rolada drobiowa nadziewana fasolką szparagową.

Miałam kawał piersi z kurczaka i brak pomysłu na obiad.
Wpadłam jednak, że może warto spróbować zrobić pierwszy raz roladę.
Kochani, nie chwaląc się wyszła całkiem dobra. :)
  • Pierś z kurczaka
  • Fasolka szparagowa
  • Cebula czerwona
  • Przyprawa do kurczaka
  • Cukinia
  1. Cukinię kroimy na cienkie wstążki, jak na makaron (obieraczką)
  2. Kurczaka filetujemy na cienkie plastry i doprawiamy każdy kawałek
  3. Układamy cukinię na dnie i ściankach formy do pieczenia
  4. Na cukinię układamy kurczaka
  5. Następnie wrzucamy fasolkę (oczywiście ugotowaną)
  6. Fasolkę przykrywamy cebulą
  7. Kolejna warstwa kurczaka, a następnie cukinia
  8. Wstawiamy do piekarnika 
  9. Nie potrafię powiedzieć ile czasu rolada była w piekarniku ale mogło to być 30min
Rewelacja ! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz