środa, 23 września 2015

Duszona wątróbka drobiowa z kuskusem

Dzisiejszy obiad to rzadkość w mojej kuchni. Mimo, że bardzo lubię wątróbkę, niestety nie jestem w stanie często ją przygotowywać.
Duszona, z pomidorkami, ogórkami konserwowymi z chilli i kuskusem.
Rewelacja!
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej (namoczyć w mleku przez kilka godzin)
  • 0,5 szklanki kaszy kuskus (przygotować jak na opakowaniu)
  • 1 pomidor
  • kilka ogórków konserwowych z chilli
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • 1 średnia cebula czerwona
  1. Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę, podlewamy wodą i dusimy
  2. Pomidora i ogórki kroimy i układamy na talerzu (polewamy balsamico, doprawiamy)
  3. Namoczoną i oczyszczoną wątróbkę płuczemy i wrzucamy do cebuli, dusimy razem
  4. Gotową wątróbkę doprawiamy solą i pieprzem
  5. Szczypiorek dodajemy do warzyw
Smacznego :) !




3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz