Duszona, z pomidorkami, ogórkami konserwowymi z chilli i kuskusem.
Rewelacja!
- 0,5 kg wątróbki drobiowej (namoczyć w mleku przez kilka godzin)
- 0,5 szklanki kaszy kuskus (przygotować jak na opakowaniu)
- 1 pomidor
- kilka ogórków konserwowych z chilli
- szczypiorek
- sól, pieprz
- 1 średnia cebula czerwona
- Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę, podlewamy wodą i dusimy
- Pomidora i ogórki kroimy i układamy na talerzu (polewamy balsamico, doprawiamy)
- Namoczoną i oczyszczoną wątróbkę płuczemy i wrzucamy do cebuli, dusimy razem
- Gotową wątróbkę doprawiamy solą i pieprzem
- Szczypiorek dodajemy do warzyw
Smacznego :) !

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz