piątek, 4 września 2015

Krem szpinakowo-pietruszkowy!

Wegetariański obiad VW roli głównej: natka pietruszki

Nać pietruszki to BOGINI zdrowia. Zalecana do spożywania na wiele dolegliwości, jak i zapobiegawczo.
Dzisiejszy przepis z dużą ilością pietruszki to krem szpinakowo-pietruszkowy.





































*250 g szpinaku mrożonego
*1 pęczek pietruszki
*2 ząbki czosnku
*0,5 średniej cebuli
*150 ml mleka kokosowego
*sól, pieprz

1) Cebulę i czosnek dusimy
2) Dodajemy szpinak i doprawiamy, chwile dusimy razem
3) Posiekaną pietruszkę dodajemy do uduszonego szpinaku
4) Miksujemy wszystko razem
5) Na talerzu dodajemy mleko kokosowe

Mega smaczne, mega pożywne !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz