środa, 7 października 2015

Wołowina w 2 odsłonach.

Lubicie wołowinę? Jeśli tak, to pod jaką postacią? Dziś przekazuję Wam 2 odsłony wołowiny na obiad.
1) Befsztyk wołowy mielony z cebulką i sałatką
2) Stek wołowy z rozmarynem i sałatką
Na zdjęciu pierwszym steki z rostbefu grillowane na 1 łyżeczce oliwy. Po zdjęciu z grilla przyprawione solą, pieprzem i rozmarynem.
Na zdjęciu 2 mielone mięso wołowe (najlepiej polędwica) zmieszane z posiekanym selerem naciowym, czerwoną cebulką i doprawione. Również grillowane.
Jeśli chodzi o sałatkę w obu przypadkach jest taka sama:

  • Pomidor
  • Seler naciowy
  • Ogórki konserwowe
  • Cebulka czerwona
  • Pietruszka nać
  • Szczypiorek
  • Papryka zielona
  • Odrobina soli, pieprzu, oliwy i octu balsamicznego
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz