niedziela, 8 listopada 2015

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i szpinakiem

Nie ma dla mnie chyba lepszego połączenia, niż szpinak z mlekiem
Kokosowym. 
Dzisiejszy obiad musiał być szybki, dlatego zdecydowałam się na tę pyszną zapiekankę makaronową. 
•400 g szpinaku mrożonego
•0,5 puszki mleka kokosowego
•3 ząbki czosnku
•0,5 cebuli
•sól, pieprz
•0,5 paczki makaronu pełnoziarnistego

1) czosnek z cebulą podsmażamy na łyżeczce oliwy, wrzucamy szpinak, doprawiamy, dodajemy mleko kokosowe, wyłączamy i mieszamy
2) makaron gotujemy, następnie układamy na spodzie formy
3) pieczarki umyte i pokrojone w plasterki wrzvcamy na makaron
4) całość przykrywamy wcześniej przygotowanym szpinakiem i wrzucamy do piekarnika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz