środa, 9 grudnia 2015

Gulasz drobiowy z kaszą i buraczkami

Przypomniał mi się gotowy sos, którym zajadałam się jeszcze kilka lat temu. 
Dziś wymyśliłam jak można go podmienić. 
Przed Wami GULASZ DROBIOWY Z SOSEM JOGURTOWYM, KASZĄ JĘCZMIENNĄ I BURACZKAMI;
•0,5 kg piersi z kurczaka
•100g kaszy jęczmiennej
•1 jogurt grecki 0%
•czosnek
•koperek, sól, pieprz
•buraczki

1) pierś kroimy w kawałki, przyprawiamy, wrzucamy z czosnkiem na patelnię. Podlewamy woda i przykrywamy. 
2) kaszę gotujemy jak na opakowaniu
3) gotowe piersi wyłączmy i i dodajemy jogurt. Mieszamy i dodajemy koperek
4) podajemy z buraczkami (lub ogórkiem konserwowym/kiszonym) i kaszą 

Czad!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz