wtorek, 8 września 2015

Roladki z kurczaka ze szpinakiem

3 września - Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim
Dania drobiowe to potrawy, które najczęściej są akceptowane przez wielu ludzi.
Dzisiejsze roladki były moimi pierwszymi i chyba bardzo udanymi.

  • pierś z kurczaka
  • 250g szpinaku mrożonego
  • sól,pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 80ml mleka kokosowego
  • sezam
  1. Pierś rozbijamy na plastry
  2. Szpinak z czosnkiem podsmażamy na suchej patelni, przyprawiamy i dodajemy mleko kokosowe
  3. Na rozbitą pierś nakładamy szpinak i zawijamy.
  4. Wstawiamy do piekarnika i posypujemy sezamem
  5. Gotową pierś kroimy w plasterki
  6. Dodatkiem u mnie była sałatka przekładana a'la caprese

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz