Pieczarki dla jednych są grzybami, dla innych - nie. Przyjmijmy, że dla nas są. Jakby nie było, krokiety wyszły wspaniałe.
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 0,5 kg pieczarek
- 2 średnie cebule
- 1 słoik kapusty kiszonej 900 ml
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
- Kapustę z zielem angielskim, solą,pieprzem,oliwą i liściem laurowym ugotować
- Pieczarki posiekane poddusić na zeszklonej cebuli udusić
- Wszystko połączyć +majeranek
_______________________________________
- 1 szklanka mleka odtłuszczonego
- 0,5 szklanki wody gazowanej
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- sól
- Wszystko zmiksować
- Smażyć na rozgrzanej patelnielni.
_______________________________________
Farsz nakładamy na gotowe naleśniki i zawijamy. Możemy z obu stron przypiec na suchej patelni.
Krokiety są zdecydowanie bardziej suche od "normalnych", natomiast smak jest wspaniały.
SMACZNEGO :)
pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń