wtorek, 8 września 2015

Krokiety z kapustą i grzybami

Wegetariański obiad V
Pieczarki dla jednych są grzybami, dla innych - nie. Przyjmijmy, że dla nas są. Jakby nie było, krokiety wyszły wspaniałe.
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 0,5 kg pieczarek 
  • 2 średnie cebule
  • 1 słoik kapusty kiszonej 900 ml
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  1. Kapustę z zielem angielskim, solą,pieprzem,oliwą i liściem laurowym ugotować
  2. Pieczarki posiekane poddusić na zeszklonej cebuli udusić
  3. Wszystko połączyć +majeranek
_______________________________________
  • 1 szklanka mleka odtłuszczonego
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 
  • sól
  1. Wszystko zmiksować 
  2. Smażyć na rozgrzanej patelnielni.
_______________________________________

Farsz nakładamy na gotowe naleśniki i zawijamy. Możemy z obu stron przypiec na suchej patelni.

Krokiety są zdecydowanie bardziej suche od "normalnych", natomiast smak jest wspaniały.
SMACZNEGO :)

1 komentarz: